Tips voor zonwering onderhoud

Zonwering onderhoud

Vaak wordt het vergeten om zonwering goed te onderhouden, maar omdat zonwering vaak te maken heeft met verschillende weerfactoren is het verstandig om dit wel te doen. Door uw zonwering goed te onderhouden, voorkomt u onnodige reparaties. Hierbij 4 tips om uw zonwering goed te onderhouden.

Tip 1 – Professionele installatie

De eerste tip om uw zonwering professioneel te laten plaatsen. Als u het professioneel laat plaatsen, weet u bijna zeker dat het goed is geïnstalleerd. U voorkomt hiermee onnodige fouten bij het plaatsen

Tip 2 – Regelmatig schoonmaken

Het is verstandig om uw zonwering goed schoon te maken af en toe. Let er wel op dat er een groot verschil is tussen buiten- en binnenzonwering.

Buitenzonwering

Bij het schoonmaken van buitenzonwering kunt u het best geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen ervoor zorgen dat uw zonwering beschadigd raakt en dit is natuurlijk niet de bedoeling. U kunt het best uw zonwering schoonmaken met alleen water. Als u toch met schoonmaakmiddel wilt werken is het aan te raden om voor een schoonmaakmiddel te kiezen die speciaal voor zonwering is gefabriceerd.

Binnenzonwering

Het schoonmaken van binnenzonwering verschilt per materiaal, het is dus slim reinigingsinstructies te volgen die bij uw zonwering hoort. Sommige zonwering kunt u zelf wassen, zorg er dan voor dat u het niet te vaak wast, want dit kan negatieve invloed hebben op de kwaliteit.

Tip 3 – Doek oprollen bij slecht weer

Rol het doek van uw zonwering op bij slecht weer als harde wind, regen en sneeuw. Als het doek niet wordt opgerold met slecht weer kan het beschadigen. Wordt het doek toch nat door een regenbui, laat dat het doek volledig open staan om het goed te laten drogen. Als het nat opgerold wordt kan er schimmel ontstaan en dit wilt u natuurlijk voorkomen!

Tip 4 – Insmeren met wax

Als u uw zonwering heeft gereinigd, is het een optie om ze in te smeren met wax. De laag wax vormt als het ware een beschermlaag, zodat vuil minder makkelijk in het doek trekt. Het makkelijkst is om autowax te gebruiken. Als u uw zonwering één keer per jaar insmeert met wax is dat in principe vaak genoeg.

Vragen?

Heeft u nog meer informatie nodig over zonwering of is uw zonwering toe aan vervanging? Kijk dan op Zonwering Expert. Hier vindt u onder andere meer over wat voor soorten zonwering er u kunt een offerte aanvragen.