Uw spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie

Wanneer er veel warmte in uw huis verloren gaat en u hoge energierekening heeft, dan is het verstandig om na te gaan of het mogelijk is om uw pand te voorzien van spouwmuurisolatie. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Deze ruimte kan qua dikte variëren van 6 cm tot wel 10 cm. Als u de spouwmuur voorziet van spouwmuurisolatie zult u besparen op uw energiekosten en zal uw muur geen kou meer uitstralen. Muurisolatie biedt veel voordelen!

Hoe werkt spouwmuurisolatie

Bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie wordt eerst uw huis geïnspecteerd door een specialist die verstand heeft van muurisolatie. Hij kan u adviseren over welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw spouwmuur. Op de dag van de isolatie hoeft u niks te doen, het is wel verstandig om alle dingen die tegen de gevel aan staan op te ruimen. De spouwmuurisolatie is vaak in een halve of hele dag klaar. In de buitenmuur worden kleine gaatjes geboord waardoor het isolatiemateriaal in de spouwmuur terecht komt. Het materiaal wordt goed verdeeld door de spouwmuur heen. Als het aanbrengen van de spouwmuurisolatie klaar is, worden de gaatjes in uw muur weer netjes afgewerkt.

Besparen op energie

Door uw woning goed te isoleren, is het mogelijk om geld te besparen op uw energiekosten. Er gaat geen warmte meer verloren door de naden of kieren. Bij het plaatsen van muurisolatie worden alle naden en kieren in uw muur gedicht. Dit zorgt voor een warmer en aangenamer leefklimaat in uw woning.

Subsidie mogelijkheden

Er is geen landelijke subsidie regeling in Nederland. In sommige gemeenten is het wel mogelijk om subsidie te ontvangen voor het aanbrengen van muurisolatie in uw huis. Het is verstandig om bij uw gemeente te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Aanbieders vergelijken

Via WT Isolatie komt u direct in contact met aanbieder in Vlaanderen. De handige service biedt u de mogelijkheid om het aanbod van isolatiespecialisten te vergelijken. Vraag een offerte aan en u ontvangt het aanbod voor muurisolatie eenvoudig per e-mail.